Няма изображение
Ползотворно обучение по комуникация, етикет и протокол за съдебни служители от Варна, Девня и Шумен

 

 

Регионалните секции на Националното сдружение на съдебните служители при Апелативен съд - Варна, Окръжен съд - Варна и Районен съд - Девня проведоха обучение за своите членове. На поканата се отзова и Регионалната секция към Окръжен съд - Шумен.

В продължение на два дни участниците овладяваха тънкостите на протокола, като специфичен език за поведение и комуникация. С помощта на примери те изучаваха правилата и ролята му в деловите отношения. С професионализма, опита и практическия подход великолепният лектор Елена Бангиева задържа вниманието на присъстващите. Тя е доскорошен служител, връзки с обществеността на Апелативен съд - Варна и преподавател в Националния институт на правосъдието.

Обучението се проведе от 07. до 09. октомври 2022 г. в Учебната база на Върховния административен съд в с. Лозенец.

В семинара се включиха над 40 съдебни служители, всички членове на Националното сдружение. Темите бяха изключително интересни и актуални във времето на е-комуникациите, общуването в интернет и социалните мрежи. Освен особеностите на присъствието ни в дигиталния свят, по превъзходен начин лекторът припомни да не забравяме за нормите на общуването и „офлайн“, какви правила да спазваме при поведението си в деловите отношения. Дискусиите предизвикаха активност и удовлетворение сред участниците.

Всички те получиха сертификати от Управителния съвет на НССС.

За настроението и практическата полза от форума допринесе красотата на морето, огрявано от топлината на октомврийското слънце. Колегите обменяха опит и комуникационни умения на фона на красивата природа и шума на прибоя.

„До нови срещи!“ си пожелаха участниците, като отнесоха обогатени знания и емоции от приятните споделени моменти.

към галерията...